Vad gör jag inte för din skull, Rosie?

I ett försök att vara en bra kompis har jag föresatt mig att ställa upp när någon behöver mig. Vänner som Rosie har en förmåga att ta sådana föresatser till helt nya nivåer. De senaste veckorna har jag därför bland annat utstått följande:

Genom att hjälpa Rosie måla där hon inte nådde medan hon höll på att målade om Mias stuga hamnade jag på en sten i en buske vid stugknuten där jag sedan målade upptryckt mot en asp. Detta var efter att ha sprungit runt och tagit bort spindelväv från alla springor i stugan med en golfklubba (det var det enda jag hade som var tillräckligt långt för att nå upp till taklisterna). Rosie tyckte säkert att det hela var jättekul då hon inte behövde hjälpa till på grund av sin rädsla för spindlar.
   När målandet var klart hade jag vit färg på händerna (och många andra ställen). In och tvätta av sig, lätt som en plätt. Nej, inte riktigt. Färgen vägrade släppa mina händer vilket slutade med att jag stod och diskade mina händer med diskborste. Det funkar faktiskt! Förutsatt att man skrapat av det värsta med kniv och sedan gnuggat med tvättsvamp i skållhett vatten först.

Häromdagen fick Rosie för sig att hon ville fota stjärnorna och nattsvarta åkrar och annat som inte går att fota dagtid eftersom det inte är lika stämningsfullt. Mitt i natten befinner jag mig därför ute på en åker, rejält påpälsad och med titeln fotoassistent. Det kändes inte alls som att vara med i en riktigt dålig spionfilm att smyga omkring med ficklampor och annan utrustning mitt i natten i ett öde landskap, ifall någon undrade.
   Efter en halvtimmes stjärnfotande med lååång slutartid vill Rosie fota själva åkern. Men hon vill ha med dimma, för det är ju så stämningsfullt. Finns det någon dimma? Nej. Alltså blir det assistentens jobb att tillverka konstgjord dimma. Det innebär att jag ska stå så att jag inte syns på bilden och flåsa för allt jag är värd under hela den långa slutartiden. Tack vare kylan bildas då rök, eller som Rosie kallar det: stämningsfull dimma.
  Efter att ha flåsat fram konstgjord dimma under vad som kändes som en mindre evighet fick Rosie en ny idé. För min del innebar den att jag skulle gömma mig bakom några potatisplantor längre in på åkern och sedan lysa mot kameran med en ficklampa. Jag orkade inte sätta mig in i varför.

Ett annat av Rosies fotoprojekt gick ut på att hon behövde en bild på en läskig skugga till en skoluppgift. Vem ska så modell för skuggan? Jag. Alltså får jag sätta upp håret i en frisyr som enklast kan beskrivas som Lilla My möter en samuraj, tillverka klor av papper och tejp, ta på mig fuskskägg och karva ut huggtänder ur ett äpple. När förberedelserna är klara är det bara att ta sin djävulsgaffel och försöka att inte tappa ut äppeltänderna. Resultatet blev en skuggbild och en hysteriskt rolig bild på mig som skuggmodell. Det var helt klart den roligaste kvällen den veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0