När telefonen ringer från insidan av en banankartong...

...då vet man att man är hemma hos mig.
Nu har vi nämligen flyttat in i vårt nya hus, som behöver en totalrenovering, minst sagt. Eftersom i princip allt utom fasaden måste göras så har vi delat upp det i etapper. Men mycket måste göras med en gång. Just nu lägger vi om taket, sätter in bergvärme, gipsar innerväggar och tak, tapetserar, målar, byter all el, byter vattenledningar, sätter igen dörrar, lagar golv, slipar golv, försöker få igång tvättmaskinen och letar mer och mer desperat efter en ny diskmaskin.
   Detta betyder att vi bara har el i källaren. Alltså får vi all el via två förläggningssladdar i källaren. Dessa leder till var sitt grenuttag. I köket sitter detta grenuttag på en pall, den så kallade "Elpallen" (min uppfinning). I Elpallens ena uttag sitter kylskåpet och vill man rosta bröd, koka tevatten eller starta mikron så lyfter man helt enkelt med sig Elpallen dit och kopplar i sladden. Följaktiligen ser köket för det mesta ut som ett spindelnät, eftersom vi oftast behöver utnyttja alla fyra uttagen samtidigt och då ställer Elpallen mitt på golvet.
   Resten av huset är ungefär lika lättnavigerat eftersom det finns hål på vissa ställen i golvet, sladdar slingrar sig längs golvet, brädor och målarburkar trängs med soppåsar och torn av banankartonger. Överallt balanserar möbler i rangliga pyramider och i dessa kan man hitta både krukväxter, en tvättställning, väckarklockan, sopskyfflar, hundmat, vaser och diverse andra mer eller mindre oväntade saker.
   Eftersom elen är begränsad har vi bara tre lampor. En i köket, en som vi flyttar runt mellan sovrummet och hallen och en som står i badrummet. Lampsladder blockerar dörren så att man kan välja mellan att gå på toa med öppen dörr rakt ut mot hallen eller i beckmörker (på kvällarna och tidiga morgnar). Dusch fick vi äntligen igår, samtidigt som varmvattnet kom. Tidigare åkte vi och duschade hos like olika vänner. Jag tog bussen till Rosie ovanligt ofta, för att låna duschen.
   Hål i väggar och tak, elsladdar som sticker ut överallt, slipdamm, byggnastställningar, lyftkranar, hinderbana för att komma till köket, spikar som krokar och en midjehög gallergrind in till rummet där jag sover är numera vanliga inslag i min vardag. Kort sagt: just nu är det kaos i vårt nya hem.
Men vi har i alla fall väldigt kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0